T.I.C.S (Oerol 2014)

Tourette’s Impulsive Corps Symphony

Wanneer we beter kijken en luisteren zouden we wel eens tot de ontdekking kunnen komen dat er schoonheid zit in dat wat afwijkt.

Blaas uw lucht uit
Adem niet in
Stop met knipperen en slikken

Houd vol
Terwijl u dit leest
Zolang u kunt

Niet inademen, niet knipperen en niet slikken
Onontkoombaar dwingt uw lichaam u dit toch weer te doen
Verzet u

Zo voelt het om een tic te onderdrukken

T.I.C.S. is een muzikale, ontroerende en komische montagevoorstelling verstopt in de natuur, geïnspireerd op verhalen van Oliver Sacks en persoonlijke ervaringen van theatermaker Klemens Patijn.

“Ik heb motorische en vocale tics. Ze komen en gaan. Ongewild en onvoorspelbaar. Maar leven met Tourette betekent ook een rijke fantasie, snelle associaties, absurde humor, vindingrijkheid en muzikaliteit. Als ik speel en muziek maak, ben ik bevrijd van tics.”

Mijn grote held is een drummer met Tourette, uit de boeken van neuroloog Oliver Sacks: Witty Ticcy Ray, die van zijn tics zijn grootste kracht heeft gemaakt.”

In T.I.C.S. wordt een persoonlijk verhaal universeel en blijken impulsieve en lastige tics een verrassende symfonie te kunnen vormen.

Klemens Patijn (o.a. Atelier Oerol ‘Gewapend Beton’ 2011 en ‘Altitude’ 2009) maakte en speelde T.I.C.S. samen met drummer Arend Niks.

Foto’s

T.I.C.S werd mede mogelijk gemaakt door

Informatie
Met Dank Aan