Raphaël

Raphaël

Raphaël had geen portemonnee of persoonsbewijs op zak. Zijn identiteit was onbekend. Het enige mogelijke aanknopingspunt dat de politie had, was de opdruk op zijn T-shirt:  ‘Café de Corenmaet Breda’. De politie nam een foto van de jongen en ging met deze foto naar dit café. 

Het gonsde ’s avonds al door de stad dat er iets met Raaf was. Ik wist zeker dat het niet waar was, dat iedereen zich vergistte. Ik had hem gisteravond laat nog over de telefoon gesproken en we zouden morgen weer samen gaan lopen.

‘Raphaël’ is een muzikale voorstelling, een ode aan de vriendschap om te herinneren en herbeleven. Een ontrafeling over hoe het leven een loopje met je neemt en hoe de dood een eigen leven gaat leiden.

Wat is vriendschap eigenlijk? Waarom wordt je vrienden en met wie? Wanneer, voor hoelang en hoe dan? Kun je ook leven zonder vrienden?

Het besluit om deze voorstelling te maken nam ik 14 jaar geleden, alleen wist ik toen nog niet hoe. We waren nog zo jong, Raphaël 20 en ik 21, in een flits was hij weg.

Nu ben ik er klaar voor om deze voorstelling te maken. Om mij nog één keer vast te klampen aan herinneringen, voordat ze écht vervagen.

De voorstelling ‘Raphaël’ is er omdat hij heeft bestaan, zonder hem had ik dit document van vriendschap nooit kunnen maken. Je zou kunnen zeggen dat hij deze voorstelling heeft veroorzaakt, mede mogelijk gemaakt. Hij werkt er misschien wel aan mee?

‘Raphaël’ is de voorstelling die je moet gaan zien alleen of met je vrienden.

  • Deze voorstelling wordt onder andere mogelijk gemaakt door de Nederlandse Hartstichting en de Gemeente Breda.
  • De Hartstichting koppelt aan deze voorstelling een nieuwe landelijke campagne om middelbare scholieren en volwassenen te leren reanimeren.

De voorstelling Raphael bij u op school of in het theater?

Te boeken via Buro Bannink. Voor meer informatie kijk op: www.burobannink.nl/raphael/

Een voorstelling die levens redt…

Foto’s

Raphael werd mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Breda
Informatie