Klemens Patijn

Stichting TG Goed Gezelschap is opgericht door Klemens Patijn (1976).

Opleiding

Klemens studeerde in 2003 af aan de toneelschool in Amsterdam. In 1999 rondde hij zijn studie audiovisuele vormgeving af aan de St. Joost Kunstacademie te Breda.

Klemens speelde o.a. in de theaterproducties De nacht van de Bonobo’s van Toneelgroep Amsterdam, Pygmalion van het NNT, Hunks en Heart of a boxer van het Muz-theater, Cyrano de Bergerac van Theater EA en Mahagony van Theaterhuis ALBA.

Vrienden van de Dansmuziek

In 2004 richtte hij samen met vier schoolgenoten het collectief / de toneelgroep Vrienden van de Dansmuziek op. Met dit gezelschap speelde en maakte Klemens diverse producties zoals Tartuffe, J6 en Diplodokus Deks.

Voor de Parade maakte Klemens vier voorstellingen: Blokjes kaas met Mostergas, WéérALARM, Niet Voeren en Altitude. Altitude speelde in 2009 ook op Oerol.

In 2005 speelde Klemens de hoofdrol in de bioscoopfilm CastingX. Ook is hij te zien in de film De hel van ’63 en in verschillende korte films, als Voor lief, Roast Chicken en Lady Bug. Verder was hij o.a. te zien in televisieseries als Deadline, Flikken Maastricht, Russen en Spanga’s.
Onlangs was Klemens voor opnames in Praag voor de internationale bioscoopfilm Frankensteins Army.

TG Goed Gezelschap

In 2010 richtte Klemens TG Goed Gezelschap op. In juni 2011 maakte en speelde Klemens Patijn in het Atelier Oerol de succesvolle voorstelling Gewapend Beton. Voor Festival 5D regisseerde en schreef hij de voorstelling Happy Hour.

In 2012 was zowel op Over ’t IJ en Festival 5D de voorstelling It Contains te zien. Klemens werd door Festival 5D gevraagd om een korte voorstelling in een container te maken. Festival 5D maakt het voor mensen met een fysieke en/of verstandelijke beperking mogelijk om  samen te werken met professionele kunstenaars en theatermakers.

In augustus 2012 startte Klemens met de eindregie voor de voorstelling De laatste terugkeer van Sofia Villani, die ook te zien was op Festival 5D.