Gewapend beton (Oerol 2011)

 

‘Gewapend Beton’ is een muzikale theatervoorstelling bij Formerum aan Zee. Inspiratiebron voor acteur en theatermaker Klemens Patijn was een krantenartikel over het ombouwen van oude bunkers tot vakantiewoningen.

TERSCHELLING (ANP) – Op Terschelling staan vanaf zaterdag acht bunkers uit de Tweede Wereldoorlog als woonhuis te koop. Voor minimaal € 235.000 kunnen belangstellenden een verbouwde bunker kopen. A.V.T makelaars uit Groningen heeft de bunkers tot appartementen laten verbouwen. Het duurste appartement staat voor € 285.000 in de boeken. Daarvoor krijgt de koper in totaal 59 vierkante meter vloeroppervlakte.

‘Gewapend Beton’ is een voorstelling over de hedendaagse angstcultuur, waarin een slimme makelaar bunkers uit de Tweede Wereldoorlog nieuw leven in blaast door er ‘veiligheidswoningen’ van te maken. Het gaat over angst en zelfbehoud, over de prijs van veiligheid en zekerheid, over controle willen houden over de fantomen om je heen, of in jezelf? Heden en verleden lopen door elkaar, als de nieuwe bewoners hun grip op de wereld kwijt lijken te raken.

Foto’s

Informatie