Pianostemmen (de opmaat)

Pianostemmen (de opmaat)

PIANOSTEMMEN (werktitel) is een opmaat. Een onderzoekspresentatie van een uiteindelijk te ontwikkelen theatervoorstelling van Tg Goed Gezelschap.
Speciaal in het kader van de herdenkingen in de mei maand, geven we u een unieke inkijk in onze zoektocht naar materiaal op een bijzondere locatie in Amsterdam.


 

Te zien op:

140217_TD_theater_na_de_dam_beeldmerk_2014_rgb_400px
Woensdag 2 mei: 19:30u en 21u.
Donderdag 3 mei 19:30u en 21u.
Vrijdag 4 mei:  21u (Theater na de Dam)

PIANOSTEMMEN speelt op een bijzondere (binnen) locatie.

Wegens het beperkte aantal zitplaatsen raden we u sterk aan vooraf te reserveren. Dit kan eenvoudig door een mailtje te sturen naar: reserveren@tggoedgezelschap.nl

Geef aan op welke datum,  tijdstip en met hoeveel personen u wilt komen kijken. Als u van ons een bevestigingsmail heeft ontvangen, staat uw reservering in ons systeem. Tickets kunt u aan de deur betalen.

Een kaartje kopen aan de deur kan alleen indien niet alle reserveringen zijn opgehaald.

Entree: € 5,-
Duur: ± 25 minuten

Speellocatie:   Helmholtzstraat 58-souterrain, Amsterdam (Watergraafsmeer)

Tram 9 richting Diemen, uitstappen halte Kruislaan, dan 3 minuten lopen.
Met auto: let op, betaald parkeren in de buurt.


PIANOSTEMMEN
Dit wordt een muzikale locatie voorstelling over bezit en eigendom, over piano’s en vleugels die zijn ontvreemd uit Joodse huizen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Men zegt weleens dat instrumenten een ziel hebben, ook al zijn het levenloze dingen. Ergens in een loods staan deze persoonlijke eigendommen bij elkaar. Stille getuigen van wat zich heeft afgespeeld. Onteigend. Zwijgend. Wachtend op wat gaat komen. Onbekende muziek, een ander huis, een nieuwe eigenaar. Alleen gestolen goed gedijt niet.

Als piano’s konden spreken…

PIANOSTEMMEN (werktitel) is een opmaat. Een onderzoekspresentatie van de uiteindelijk te ontwikkelen theatervoorstelling in seizoen 2019-2020 van Klemens Patijn en Tg Goed Gezelschap. Speciaal in het kader van de herdenkingen in de mei-maand geven wij u een unieke inkijk in onze zoektocht naar materiaal.

Gespeeld door: Bart Sietsema, Jasper van Hofwegen, Jaap Dieleman en Klemens Patijn.
Naar een idee en initiatief van Klemens Patijn / Tg Goed Gezelschap ©2018.
Muzikaal advies: Martijn Rondel.

Met bijzondere dank aan Theodoor Dekker Grandpianos en Rocketfilms.

PIANOSTEMMEN