SENANG

In hoeverre zijn zij nog Indisch? En waar begint 100% Nederlands zijn?
Acteurs Nynke Heeg en Klemens Patijn behoren tot de derde generatie Indische Nederlanders, hun ouders en grootouders waren deze eerste allochtonen. Zij zijn alles behalve stilzwijgend. Ze spreken zich uit om grip te krijgen op hun gemixte roots. En om de pijn van de generaties voor hen niet zomaar te laten verdwijnen.

SENANG is een muzikale voorstelling over afkomst, tradities en botsingen. Een intieme dialoog die nieuwsgierig maakt. Een persoonlijke zoektocht naar identiteit, naar antwoorden op vragen die er toe deden en die er toe doen. Vragen die iedereen kent die opgroeit in twee culturen. Hoe senang voelen Nieuwe Nederlanders zich vandaag de dag? Vanuit het perspectief van toen kijken twee acteurs naar de problemen en uitdagingen van het gedroomde multiculturele Nederland van nu.

Wat hebben Nynke en Klemens meegekregen van hun ouders en grootouders die opgroeiden in de koloniale tijd, die de Japanse interneringskampen overleefden en die dienden in het K.N.I.L.? Hoezeer heeft deze geschiedenis die bijna onzichtbaar in hun ligt opgeslagen hen gevormd? Wat geven Nynke en Klemens door aan de generaties na hen? In hoeverre zijn zij nog Indisch? Waar begint 100% Nederlands zijn?

In voorbereiding
De productie SENANG is momenteel in voorbereiding en zal vanaf januari 2019 een maand lang in theater Bellevue in Amsterdam te zien zijn. Een landelijke tournee volgt in seizoen 2019/20.